Min historia
Happy elk, flying dog and crazy fish
Instagram


Att bryta ny mark

och vara trogen sig själv

 

– Om du inte hittar ditt arbete så får du skapa dig det. Jag gjorde just så. Jag har målat med Trafikverket som kick-off, jag har studiofotograferat både produkter och människor, jag tecknade för Anbudsjournalen veckovis i 10 år. Jag såg min talang att berätta med bilder och jag såg att jag kunde fånga människors känslor och "produkters" själ med min kamera. Jag visste att bilberättandet är min värld.


Nu använder jag min kunskap och min konst som berättelser av nutidshistoria och framtidstro. Jag skapar bild på tankar och känslor. Det är dax att ta tillbaka bildspråket från reklamen. Förstå mig rätt. Det är inte en tillfällighet att reklam anväder bilder. Bilden går direkt till känslan. Den kommer att vara det viktigaste sättet kommunicerar och förstå varandra i framtiden. Från politisk satir till viskande akvareller, dubbelbottnade fotografier, sjungande akryler. Konsten är den del av bilden som inte maipulerar dig utan som bara berättar "min historia" Och min historia är just min. Det finns ingen som säger att den är rätt eller fel. Den kommer från hjärtat och den är fri.

Som tecknare och illustratör berättar jag andras historier, berättelser och budskap. Jag är medlem av Svenska Tecknare och Illustratörcenrtum. Båda två är organisationer som gett mig mycket. Som medlem av Svenska Tecknare har jag tillgång till en låst grupp på fb där vi diskuterar alla frågor som kan komma upp angående avtal, förfrågningar, tekniker  mm. Det är ett stort stöd.


Som konstnär är jag medlem i Kro, Konstnärernas riksorganisation, Kid, Konst i Dalarna och del i Konstrundan både i Gagnef och FalunBorlänge. Jag letar alltid nya samarbeten. Nyfiken? Hör av dig för ett möte, gärna en "Heta Stolen" på Peace & Love Cafe i Borlänge. Min mail här: elk@elk.nu

Lite historia


1 april 2000. Jag startar företaget CopyWright.elk


2001-2005 arbetar jag i nätverk, bl.a Trotsgatan 10, det som nu är Norkey och Gamla Brandstationen i Falun, med fotografering och illustration. Under denna tid utvecklade jag även ett samarbete med First Hotell Grand där min konst skapade stämning i deras lobby.


2005 blev ett tungt år då mina föräldrar dog. De följde varandra med 6 veckors mellanrum. Mamma dog i canser och pappa i av hjärtat men med påbörjad alsimers. Jag hade flyttat hem verksamheten för att vara nära.


2006 fick jag förmånen att möta Patty Smith då jag fotograferade på P&L festivalen. Det blev en ny byggsten i mitt liv. "People have the power" tar jag med mig livet igenom.


2007-2010 överlevde jag. Fotograferade Teknikdalens Magasin i Borlänge där jag hade mitt kontor. Flyttade mig sedan till Borlänge Centrum och Turistbyrån. Nätverkade i Näringslivet FalunBorlänge, Rotary Tällberg, Konstföreningar och Wasabryggeriets vänner.


2010 blev jag del av och drivande i ett konstkollektiv i Borlänge Centrum, Kult Stationsgatan. Här utvecklade jag min teknik i måleri. Läste konst på Fornby folkhögskola och bildredigering Jönköpings högskola.


2012 Läser jag vidare och sätter ord på mina bilder. Visuell kommunikation, Jönköping högskola, Kreativt entrepenörskap, Leksands Folkhögskola.  Blir Curator för utställningar på Borlänge Bibliotek i regi av BTKF.


2013. Jag har hittat tillbaka till mig själv och börjar ändra mitt sätt att tänka runt konsten och varför den behövs, varför jag behöver få vara i den och skapa.


2014. Läser sista teminen i Leksand på kreativa entrepenörer.  Registrerar HAPPY ELK, FLYING DOG AND CRAZY FISH PÅ PRV


2015 Projekt med Borlänges skolor klass 3. -Vad gör en konstnär? Går det att måla alla färger med bara tre tryckfärger, cyan, gul och magenta? Redovisar elevernas målningar i en utställning på Borlänge Bibliotek. Går in i styrelsen för Konst i Kvadrat, konstrundan i Falun/Borlänge.


2017-2019. Hoppar in i skolan som vikaraie i bild. Gillar att ha elever. Läser bild 1 med didaktisk inriktning på högskolan Dalarna för att fortsätta undervisa i bild.


2020 Arbetar på Domnarevets skola 100% fram till sommarlovet och finns nu på Ornäs skolan 80% och Slättaskolan Falun 12%. Tar mig tid för mitt eget skapande och börjar, igen, hitta mig själv i konsten. Både den och jag utvecklas hela tiden.