Konstnär
Happy elk, flying dog and crazy fish
Instagram


Varför konst


Det är konstens roll att prata ett eget språk, ett språk av alla sinnen. Detta

språk är universellt. Det pratar om förståelse och den undersöker konsten att vara människa.


Som konstnär får jag tillgång till så många olika världar. Jag kan röra mig fritt genom både politik, religion och samhälle. Min värld blir så mycket större. Jag kommer från företagsvärlden som fotograf och har därför aldrig riktigt landat i den traditionella konstnärsvärlden, men som konstnär har jag inte heller riktigt landat i företagsvärlden. Detta ger mig en unik möjlighet där jag står mitt emellan. Spännande och svårt, men mina tidigare tio år som fotograf åt reklambyråer i Falun och Borlänge har gett mig erfarenhet, datavana och ett stort kontaktnät. Nu låter jag konsten bryta mig nya vägar och nya möjligheter. Konsten är organisk, levande och fri. Musiker, poeter och konstnärer brinner med samma låga och den själen vill jag ösa ut. Jag målar oftast med radion i gång eller, om jag kan, till levande musik. Det finns ett muskelminne av bild i min kropp.–Igår hände det igen..... jag gick in i flödet och målade hela natten.... Ni som målar vet vad jag pratar om, ni som inte gör det, synd för er.


Det är just de stunderna som gör att jag fortfarande målar. Jag mediterar inte men kan tänka att detta är som meditation. Med musik i öronen när bara färgen och formen gäller. Det passar mig som person så jag antar att vi alla har olika vägar att hitta fram hit.

 

Ladda ned cv här.

Bildpoesi, nutidshistoria coh framtidstro


Jag berättar om livet i olika material. Nu på sista tiden även i lera och silver. Jag målar, fotograferar  och skulpterar på känsla och jag gillar det. Ibland flyttar bilderna över till tyg. Blir "grafik på kudde". Då blir det nya möten. Bilden går att ta på. Den får en fram och baksida som den inte hade tidigare och kanske en ny betydelse.


I mitt konstnärsskap är jag i gränslandet mellan dröm och verklighet, undersöker, går inåt, går utåt, tar in.. Det finns rätt många känslor jag inte har velat ta tag i. De där, som är lite mörka. Men om jag inte ser dem så kan jag inte ta steget vidare. Livet är inte alltid lätt, men med färgen som partner, händer som gör form kommer jag vidare.


Mer om mig och andra dalakonstnärer på Konst i Dalarna.

Det som intresserar mig är rörelsen/flödet, i musiken, i naturen och i människan. Musiken för dess rytm och för att jag tror att alla konsterna föds ur samma själ. Naturen för att jag som barn flyttade ut till sommarhuset i skogen vid en sjö. Den fantasieggande härliga skogen och det tyngdlösa vattnet. Djuren har ibland blivit hundar i ”cartoonstil” då serietidningar var min värld, eller kaniner med kläder för kreativiteten. Människan intresserar mig alltid.Hon är en förutsättning för att kunna skapa. Människan och känslorna.


Målningar till salu ligger under länken Galleri. OBS. Inga målningar skickas utan att jag är säker på att de kommer dit de ska. Helst levereras det från min atelje och galleri här i Borlänge.