Konstnär

 

Happy elk, flying dog and crazy fish
Instagram

Varför konst

 

Det är konstens roll att prata ett eget språk, ett språk av alla sinnen. Detta

språk är universellt. Det pratar om förståelse och den undersöker konsten att vara människa.

 

Som konstnär får jag tillgång till så många olika världar. Jag kan röra mig fritt genom både politik, religion och samhälle. Min värld blir så mycket större. Jag kommer från företagsvärlden som fotograf och har därför aldrig riktigt landat i den traditionella konstnärsvärlden, men som konstnär har jag inte heller riktigt landat i företagsvärlden. Detta ger mig en unik möjlighet där jag står mitt emellan. Spännande och svårt, men mina tidigare tio år som fotograf åt reklambyråer i Falun och Borlänge har gett mig erfarenhet, datavana och ett stort kontaktnät. Nu låter jag konsten bryta mig nya vägar och nya möjligheter. Konsten är organisk, levande och fri. Musiker, poeter och konstnärer brinner med samma låga och den själen vill jag ösa ut. Jag målar oftast med radion i gång eller, om jag kan, till levande musik. Det finns ett muskelminne av bild i min kropp.

 

 

Igår hände det igen..... jag gick in i flödet och målade till seeent. Så, jag vaknade nu. Ni som målar vet vad jag pratar om, ni som inte gör det, synd för er. Det är just de stunder som gör att jag fortfarande målar. Jag mediterar inte men kan tänka att det är som meditation. Med musik i öronen, i natt Eva Dahlgren, och när bara färgen och formen gäller. Det passar mig som person så jag antar att vi alla har olika vägar att hitta fram hit. Trevlig fortsatt tisdag. Kram//elk

Ladda ned cv här.

Om min konst

 

Jag berättar om livet, ibland på papper, ibland i foto och ibland på tyg. Färgen och

materialet får stå för det jag vill säga. Det är i färgen, kulören, som jag tolkar livet. Det är i stunden som målningen föds. Jag målar och fotograferar på känsla och jag gillar det.

 

Ibland flyttar bilderna till tyg. Blir grafik på kudde. Då blir det nya möten. Bilden går att ta på. Den får en fram och baksida som den inte hade tidigare och kanske en ny betydelse.

 

Mer om mig och andra dalakonstnärer på Konst i Dalarna.

Det som intresserar mig är rörelsen i musiken, samspelet i naturen och känslorna i människan. Musiken för dess rytm och för att jag tror att alla konsterna föds ur samma själ. Naturen för att jag som barn flyttade ut till sommarhuset i skogen vid en sjö. Den fantasieggande härliga skogen och det tyngdlösa vattnet. Djuren har ibland blivit hundar i ”cartoonstil” då serietidningar var min värld och det är lättare att arbeta runt ett ämne med humor. Där är inget rätt eller fel. Människan intresserar mig alltid och det känns bara dumt att påpeka då det är en förutsättning för att kunna skapa. Människan med alla känslor

 

Några målningar ligger uppe på länken foto/illustration/konst här ovan och i e-butiken. Att de landat i butiken är bara för att det är litet lättare att få en upfattning om prisbild och jag kan skriva ned mina tankar om mina målningar. Inga målningar skickas utan att jag är säker på att de kommer dit de ska. Helst levereras det från min atelje och galleri här i Borlänge.